З 17 по 27 липня решетилівські туристи подорожували Карпатськими горами

НА ОЗЕРІ СИНЕВИР

/Files/images/IMG_1556.JPGНА ПЕРВАЛІ ПРИСЛІП

З 17 по 27 липня група Решетилівського районного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді здійснила похід ІІІ ступеня складності по Українським Карпатах під керівництвом Кисельова Віталія Юрійовича та Кисельова Юрія Валентиновича. Цього року у складі були учні середньої вікової групи : Рябокуль Крістіна, Халус Анна, Бублик Інна. Уманець Вероніка, Шанта Едуард та Чопенко Вадим (учні Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.ак. В.О. Пащенка) та учні Решетилівської гімназії Варшавська Єлизавета, Черепанов Антон.

Маршрут розпочинався у селі Пилипець, де зручно було під"їзжати а завершився неподалік села Синивирська поляна. Похід пролягав по масиву Боржава та Західних Горганах. Тому учні змогли переконатися які це різні частинки Карпат. На маршруті підкорили кілька вершин висотою більше 1500 метрів - Магура-Жиде (1518 м) та найвищу вершину походу гору Камянка (1578 м). Піднялися на гори Гимба (1491 м), Озерна (1496 м). Помилувалися красивим та водночас найвишим водоспадом України Шипотом. З вершини Озерна спустилися до другого за глибиною озером України та найбільшим озером Карпат - Синевир. На завершення походу відвідали реабілітаційний центр бурого ведмедя. Загалом пройшли 75,6 км. Оцінивши можливостей дітей середньої групи до такого походу, скажу, що похід вдався трішки важкуватий. Так як були учні 7 та 8 класів.

Туристська група Решетилівського центру туризму та краєзнавства учнівської молоді висловлює подяку сільському голові Кузьменку В.В., начальнику відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Зінченку В.Г., директору Решетилівського центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Карамушці О.В. за надану фінансову та матеріальну допомогу.

/Files/images/IMG_1519.JPGХРЕБЕТ БОРЖАВА

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.